top of page
biblioteca.jpg

Biblioteca

L’activitat a la nostra nova Biblioteca Escolar és cada cop més frenètica. A més de les diferents activitats de dinamització de la lectura que s’hi duen a terme des de les totes les àrees i etapes, des de el curs 15-16 es va començar a ampliar considerablement el nombre de voluntàries que cada dilluns a la tarda es reuneixen al voltant de les piles de llibres, per a etiquetar-los, folrar-los i fins i tot “curar-los”.

Les vetlladores dels llibres: voluntariat a la biblioteca escolar

La nostra Biblioteca Escolar és molt jove, però ja és plena de llibres i de vida. Situada a la primera planta de l’edifici del carrer Matanzas, l'espai disposa de molta llum, un disseny minimalista i mobiliari funcional.

Els nostre alumnat hi van a llegir i a buscar informació, i cada cop s’hi organitzen més activitats i més engrescadores per a fomentar dues competències bàsiques fonamentals: la competència lectora i la competència informacional.

El curs 2013-2014 es va començar a catalogar el fons bibliogràfic, una feina molt tècnica i lenta que requereix una formació específica i força paciència. Aquesta tasca s’ha fet menys feixuga des de la incorporació a l’equip d’un grup de mares voluntàries que hi dediquen un parell d’hores una tarda a la setmana a ajudar en la catalogació i organització de la nostra Biblioteca Escolar. És una tasca d’aquelles que es fan a les escoles, que poden passar força desapercebudes, però que aporten un gran valor no només a l’aprenentatge del nostre alumnat, que n'és el principal beneficiari, sinó també a tota la comunitat educativa i a la societat en general.

bottom of page